Προαγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος και Ιατρική Βεβαίωση 2018-19

athletiattalos

Ανακοινώνεται η συνέχιση για δεύτερη χρονιά, της συνεργασίας του Αττάλου

με την ΑΘΛ.ΕΤ.ΙΑ (Αθλητική Εταιρία Ιατρών Αγώνων) που δραστηριοποιείται στην Αθλητιατρική και στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στους αθλητές των συνεργαζόμενων με την ΑΘΛΕΤΙΑ Συλλόγων.

Η συνεργασία επιτεύχθηκε στα πλαίσια των παροχών του Αττάλου προς τους αθλητές της Ακαδημίας, καθώς ο προαγωνιστικός έλεγχος και η Ιατρική Βεβαίωση που απαιτείται για την συμμετοχή των παιδιών στις αγωνιστικές δραστηριότητες θα δοθεί μετά από λεπτομερειακή ιατρική εξέταση από ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, έναντι ιδαίτερα χαμηλού κόστους για τους γονείς αναλόγως του είδους της εξέτασης που θα επιλέξουν με την εγγραφή.

Συγκεκριμένα, οι παρακάτω τρείς τύποι ιατρικής εξέτασης:

1. ΒΑΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ (20€): Περιλαμβάνει α) Γενική εξέταση απο Παθολόγο (λήψη ιστορικού, ακρόαση, μέτρηση συστολικής - διαστολικής πίεσης και παλμών, εξέταση ζωτικών σημείων και κοιλιακής χώρας), β) Καρδιολογική Εξέταση απο Καρδιολόγο (Καρδιογράφημα, Οξυμέτρηση και έλεγχος αναπνευστικής ικανότητας) και γ) Ορθοπεδική εξέταση από Ορθοπεδικό (λεπτομερής έλεγχος μυοσκελετικού συστήματος, αυχένα, οσφυικής, σπονδυλικής στήλης, γονάτων, ποδοκνημικών, μυών, συνδέσμων, τενόντων).

2. ΒΑΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ και ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (30€)

3. ΒΑΣΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ - ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ (35€)

Τονίζεται ότι όλες οι εξετάσεις θα γίνουν στο προπονητήριο του Συλλόγου από ομάδα γιατρών της ΑΘΛΕΤΙΑ και κάθε αθλητής θα λάβει φάκελο που θα περιλαμβάνει τα αποτέλεσματα των εξετάσεων την Ιατρική Γνωμάτευση καθως και Βεβαιώσεις Υγείας για όλες τις χρήσεις (σχολείο, γυμναστήριο, κλπ).

Η συνεργασία με την ΑΘΛΕΤΙΑ είναι προαιρετικού για τους γονείς χαρακτήρα, καθώς μπορούν να προσκομίσουν Ιατρική Βεβαίωση και από γιατρό (καρδιολογικής ειδικότητας) της επιλογής τους. Σε κάθε περίπτωση όμως η Βεβαίωση είναι υποχρεωτική, ώστε να μπορεί το παιδί να συμμετέχει στις προπονήσεις και τους αγώνες του τμήματος του.

Ο ΑΟΝΦ Άτταλος ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της ΑΘΛ.ΕΤ.Ι.Α. για την επωφελή αυτή προσφορά προς τους αθλητές του Συλλόγου μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες - διευκρινίσεις,  οι γονείς μπορουν να απευθύνονται στην Γραμματεία του συλλόγου καθημερινά 5.00 - 9.00 στο προπονητήριο μας.