Δελτίο Τύπου: Τοποθέτηση του ΑΤΤΑΛΟΥ επί των Ισχυρισμών του Προέδρου του Χαλκηδονικού

newlogo

Ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας ‘’ΑΤΤΑΛΟΣ΄΄ σαν ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα

 με όραμα, αρχές και φιλοσοφία που βασίζονται στο fair play, έχει μάθει η όποια αντιπαλότητα με άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία να ορίζεται χρονικά μόλις στα 90 λεπτά που διαρκεί ένας αγώνας και να λαμβάνει χώρα εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, ένα εξώδικο του προέδρου του Χαλκηδονικού   καθώς και τοποθετήσεις του που ήρθαν στην δημοσιότητα από τοπικά μέσα ενημέρωσης, εντός των οποίων αναφέρεται με ανακρίβειες και ανυπόστατους ισχυρισμούς στον Σύλλογό μας, δείγμα της άγνοιάς του ως προς την σχέση του Άτταλου με το γήπεδο, μας υποχρεώνει προς αποκατάσταση της πραγματικότητας   να αναφέρουμε τα κάτωθι:
1.    Ιστορικά, ηθικά και υλικά η επί 40 χρόνια ύπαρξη αυτού του γηπέδου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Άτταλο καθώς  στην ουσία το γήπεδο αυτό υπάρχει επειδή ακριβώς υπάρχει ο ΑΟΝΦ  Άτταλος! Ο Άτταλος,  με ίδια κεφάλαια το διαμόρφωσε(πλην κάποιων εξαιρέσεων όπου ο Δήμος συνέδραμε οικονομικά ή υλικά στην προσπάθεια του σωματείου), το βελτίωσε,  το συντηρούσε και το συντηρεί στην πορεία μέσα στον χρόνο, δημιουργώντας έτσι μια κυψέλη άθλησης για τα παιδιά της περιοχής, με την αποδοχή και επικρότηση  της δράσης αυτής από  την εκάστοτε δημοτική αρχή. Ως προς τον ισχυρισμό  λοιπόν ότι θεωρούμε το γήπεδο ιδιοκτησία μας έχουμε να πούμε τούτο: όχι, δεν θεωρούμε ότι το γήπεδο είναι ιδιοκτησία μας, θεωρούμε κάτι πολύ μεγαλύτερο, θεωρούμε ότι το γήπεδο αυτό είναι ο ίδιος ο ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ.
2.    Σχετικά με την αναφορά ως προς την ύπαρξη επίσημων εγγράφων, σας παραπέμπουμε στην υπ. Αριθμ. 1/2014 της 15ης Ιανουαρίου 2014 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία έχει ανατεθεί στον Άτταλο η  διαχείριση των ωρών του γηπέδου τόσο για τον ΑΟΝΦ  Άτταλο και τις Ακαδημίες του όσο και για την ανδρική ομάδα του Χαλκηδονικού, αλλά και στο μέτρο του δυνατού για τυχόν άλλες φιλοξενούμενες ομάδες.
Η εν λόγω ομόφωνη από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις απόφαση, (πολλοί εκ των τότε Δημοτικών Συμβούλων έχουν εκλεγεί και στο νυν Δημοτικό συμβούλιο) πιστοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2014 και από την ΚΤΥΠ Α.Ε. (πρώην ΟΣΚΤ) ως ιδιοκτήτη του οικοπέδου με έγγραφο προς τον Δήμο σύμφωνα με το οποίο συντάσσεται απόλυτα με την ληφθείσα από το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση.
3.    Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την μη ύπαρξη  μεγάλου ποδοσφαιρικού γηπέδου  και αντίστοιχων υποδομών στην πόλη (άλλωστε κι εμείς ματώνουμε απ’ αυτό), αλλά δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση ο Άτταλος να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα διαθέτοντας ανέλεγκτα προς γενική χρήση τις εγκαταστάσεις, το υλικό, τα γραφεία και ότι άλλο έχει διαμορφώσει και συντηρεί με υψηλό κόστος προς όφελος των 250 περίπου παιδιών του συλλόγου. Ήδη  επί σειρά ετών ως ένα βαθμό το πράττει, στο μέτρο του δυνατού, με εργασίες βελτίωσης, όπως  συντήρηση  τάπητα, αντικατάσταση  διχτυών, συντήρηση  μεταλλικών εστιών  κλπ. Εργασίες, τα οφέλη των οποίων απολαμβάνουν όχι μόνο τα παιδιά της ομάδας μας  αλλά και όσοι χρησιμοποιούν το γήπεδο, όπως, σύλλογοι, δημότες, παρακείμενα σχολεία κ.α.
Αντί  λοιπόν  να  επικροτηθεί αυτή μας η στάση, από ένα γειτονικό σωματείο με το οποίο  πολεμάμε απ το ίδιο μετερίζι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, βρισκόμαστε και εγκαλούμενοι για τα ευεργετήματα μας. Αυτό είναι που λέει και η λαϊκή ρήση, ‘’εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι’’.
4.    Κλείνοντας θα θέλαμε  να ενημερώσουμε και δημόσια τον κόσμο της ομάδας, τα 250 παιδιά και τις οικογένειες τους, τους παλαίμαχους της ομάδας, τα ιστορικά στελέχη και πρώην προέδρους της ομάδας που έχουν δώσει τον ιδρώτα τους, την ψυχή τους και πολλά άλλα γι αυτό γήπεδο, δίνοντας επιπλέον και μια ηθική υπόσχεση σε πολλούς που μόχθησαν εν ζωή για το γηπεδάκι μας και τώρα καμαρώνουν από ‘’ψηλά’’, να μην ανησυχούν, η καρδιά του ΑΟΝΦ ‘’ΑΤΤΑΛΟΣ’’ θα συνεχίσει να χτυπάει μέσα στο σώμα που ανδρώθηκε και χτυπάει εδώ και 40 χρόνια, σώμα που δεν είναι άλλο από το γήπεδο μας, το γήπεδο του ΑΤΤΑΛΟΥ!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Γιάννης Τζέλης
Πρόεδρος ΑΟΝΦ  ‘’ΑΤΤΑΛΟΣ’’

ΥΓ. Επειδή προφανώς ο πρόεδρος του Χαλκηδονικού δεν γνωρίζει πού είναι το γήπεδο για το οποίο τόσο πολύ κόπτεται, να  ενημερώσουμε ότι δεν βρίσκεται σε καμία οδό Παπαφλέσσα όπως αναφέρει στο εξώδικο του, αλλά περικλείεται από τις οδούς  Λαχανά, Πλαστήρα και Κιλκίς.