ΠΑΙΔΕΣ – Αγωνιστική επικαιρότητα 27 Νοεμβρίου

ΠΑΙΔΕΣ – 7η Αγωνιστική SOCCER LINK (ρεπό την 6η)

 

ΑΤΤΑΛΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 2-1

 

Νίκη που σφυρηλατεί το χαρακτήρα της ομάδας πήραν οι Παίδες του Αττάλου το βράδυ της Κυριακής 27/11 απέναντι στη Θύελλα Περιστερίου στο γήπεδο της Χρυσούπολης (στα χαρτιά μόνο εντός έδρας), σε ένα ματς που ξεκίνησε στις 9:30 το βράδυ!

 

Τα παιδιά δεν κατέβηκαν να κάνουν πλάκα στο γήπεδο και χρειάστηκε να δείξουν τα ψυχικά τους αποθέματα, τη φυσική τους κατάσταση αλλά τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό για να αποδείξουν πόσο σκληρά καρύδια είναι. Με πολλές ελλείψεις (11 όλοι – όλοι, μαζί με τους δυο τερματοφύλακες), ο Άτταλος πήγε στο Περιστέρι για ειδική αποστολή και... την εκτέλεσε. Παρά την παγωμένη βραδιά, παίχτηκε ένα καυτό ματς που το απόλαυσαν οι θεατές αλλά κυρίως οι νικητές του αγώνα.

 

Στο πρώτο ημίχρονο, από την αρχή η Θύελλα μπήκε με όρεξη, αλλά προσπαθούσε ανορθόδοξα να σπάσει την άμυνα του Αττάλου, κυρίως με ατομικές προσπάθειες που σταματούσαν στη διάταξη «ειδικών συνθηκών» του προπονητή Σταμάτη (με δεύτερο στόπερ τον τερματοφύλακα Ανδρεαδάκη) και είχε δοκάρι στο 3ο μόλις λεπτό του αγώνα. Ο Άτταλος προσπαθώντας πάντα να κάνει το παιχνίδι του, ευτύχησε στο 8 να ανοίξει το σκορ με κοντινό σουτ του Μαυρονικόλα, στην πρώτη κιόλας ολοκληρωμένη προσπάθεια της ομάδας. Η Θύελλα αντέδρασε με σφυροκόπημα αλλά με αγχωτικό τρόπο (τρία μακρινά φάουλ απευθείας και ένα κοντινό σουτ, όλα άουτ). Στο 28ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Αραβανή, δημιουργήθηκε σύγχυση στα καρέ της Θύελλας και ο Τερλιγκάκης εκτέλεσε εν ψυχρώ με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 2-0 με το απόλυτο 2 στα 2 (2 τελικές προσπάθειες, 2 γκολ). Ένα σουτ εκτός περιοχής ήταν η μόνη απειλή μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, που βρήκε τη Θύελλα με τελικές προσπάθειες 6-2 υπέρ, αλλά τον Άτταλο με 2-0 μπροστά στο σκορ.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Θύελλα μπήκε πολύ δυνατά και με φρέσκους παίκτες αλλά και εσωτερικές αλλαγές πίεσε ακόμα περισσότερο (ευκαιρία στο 2ο λεπτό σταμάτησε στον τερματοφύλακα Καλογερόπουλο), αλλά ο Άτταλος ήταν αυτός που θα μπορούσε να κάνει 2 ακόμα γκολ με κλασικές ευκαιρίες. Η Θύελλα προσπάθησε με ατομικές διεισδύσεις και μακρινά σουτ ή απευθείας εκτελέσεις φάουλ να απειλήσει, και στο 26 μείωσε σε 2-1. Αυτό μάλιστα έγινε ένα λεπτό αφότου ο Λαιμός είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει το ματς. Ο αριστερός μπακ που σήμερα αγωνίστηκε ως αριστερός μέσος, έφυγε στον αιφνιδιασμό και προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αστόχησε όμως και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από το σημείο αυτό και μετά, το ματς έγινε... ροντέο. Η Θύελλα αύξανε την πίεση και ο Άτταλος προσπαθούσε να την αποτελειώσει στον αιφνιδιασμό, με αποκορύφωμα μοναδική ευκαιρία του Μαυρονικόλα, που δεν κατάφερε να «φυσήξει» τη μπάλα στα δίχτυα μπροστά από το κενό τέρμα, σε χαμηλή μπαλιά-ξυράφι του Λαιμού. Τα τελευταία τρία λεπτά χρειάστηκε να κατεβάσει ρολά ο Καλογερόπουλος, αφού σε δύο φάσεις επενέβη σωτήρια και κράτησε το 2-1 μέχρι το τέλος (με τελικές προσπάθειες συνολικά 15-4 για τη Θύελλα).

 

Πολλά χιλιόμετρα από όλους τους παίχτες του Άτταλου, πάθος, δύναμη και αυτοσυγκέντρωση σε όλο το ματς, ήταν τα στοιχεία που πήραν τη δύσκολη παρτίδα αυτή τη φορά και φάνηκε ότι οι Παίδες μπορούν και στα δύσκολα.

 

Οι έντεκα «κομάντος» της Κυριακής ήταν οι: Καλογερόπουλος, Μπέριος (δεξιός μπακ), Μουστάκας (αριστερός μπακ), Ανδρεαδάκης (δεξιός κεντρικός αμυντικός), Γαβαλάς (αριστερός κεντρικός αμυντικός), Πανούλης (αμυντικός χαφ), Τερλιγκάκης (αμυντικός χαφ), Μαυρονικόλας (δεξιός επιθετικός χαφ), Λαιμός (αριστερός επιθετικός χαφ), Αραβανής (κεντρικός επιθετικός χαφ) και Γκλιόγκος (σέντερ φορ)

 

Τρεις νίκες, δύο ήττες και μια ισοπαλία λοιπόν στο SOCCER LINK, και τα γκολ 17-14 μέχρι στιγμής για τον Άτταλο.

You have no rights to post comments