ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ - ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ 2-1

 

 ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ             :             ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ

            2                                                      1

attalosneasfiladelfeias2                             neopentelikos

 

Κρατάει μόνο τη νίκη

Αγωνιζόμενος με ελλείψεις και έχοντας σε κακή μέρα την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του, ο Άτταλος επικράτησε δύσκολα με 2-1 του Νεοπεντελικού, στο γήπεδο Κ. Αχαρνών το Σάββατο το απόγευμα.

 -  2Απέναντι σε μια μέτρια ομάδα, τα πολλά λάθη και η νευρικότητα κυριάρχησαν στο παιχνίδι της ομάδας μας. Σε όλο το α΄ημίχρονο η ομάδα δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ολοκληρώσει κάποιον συνδυασμό. Και τις ελάχιστες φορές που λειτούργησε και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για κάτι καλό, αυτό χάλασε από μια κακή επιλογή στο τέλος ή μια λάθος πάσα. Στο ίδιο διάστημα ο Γιάννης Βολιώτης προσπαθούσε μάταια με εσωτερικές αλλαγές να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να βελτιώσει την άσχημη εικόνα της ομάδας.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 40ο λεπτό για να δημιουργηθεί η πρώτη φάση στην εστία του Νεοπεντελικού που κάπως ζέστανε τους λίγους θεατές που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και επέλεξαν να βρεθούν στο ματς. Ήταν ο Κιάρρι αυτός που δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε απ' τον αντίπαλο γκολκίπερ που είχε κάνει σωτήρια έξοδο. Δύο λεπτά αργότερα ο Φέκας, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια - απέφυγε δύο αντιπάλους - είδε το σουτ του να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Νεοπεντελικού.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (54΄) τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Άτταλο, αφού ο Νεοπεντελικός σε μια αντεπίθεσή του κατάφερε να ανοίξει το σκορ (0-1), μετά από ωραία ενέργεια επιθετικού του, ο οποίος απέφυγε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε από πλάγια θέση στην κενή εστία.

Ο Βολιώτης τότε, ρισκάροντας αλλά μην έχοντας άλλη επιλογή, ανέβασε το Ροπόκη στην επίθεση. Ο Ροπόκης, του οποίου η παρουσία στην επίθεση έδωσε ώθηση στην ομάδα, ήταν αυτός που ισοφάρισε (67΄) με ωραίο κοντινό πλασέ, μετά από μακρινή μπαλιά στην περιοχή του Νεοπεντελικού, εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια της άμυνας και του γκολκίπερ (1-1).

Ο Άτταλος συνέχισε να πιέζει για το δεύτερο γκολ, ώσπου φτάσαμε στο 80΄, όπου ο Κουβέλης, αφού έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε ωραίο κοντρόλ και πέρασε εξαιρετική πάσα στο Χαλιλάι στο σημείο του πέναλτι. Αυτός πάσαρε πιο δεξιά στο Φέκα, ο οποίος με σουτ - κεραυνό τίναξε τα δίχτυα του Νεοπεντελικού, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (2-1).

Από κει και πέρα ο Άτταλος φρόντισε να διαφυλάξει το σκορ και να πετύχει κάτι σε αντεπίθεση, αφού ο Νεοπεντελικός είχε ανεβεί πιο ψηλά. Στο 84΄ο Χαλιλάι μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος μετά από προσπάθεια να αποφύγει τον γκολκίπερ. Ο διαιτητής όμως έδειξε "παίζετε".

Ο Άτταλος λοιπόν έφτασε δια πυρός και σιδήρου στη νίκη και αποδίδοντας μέτριο ποδόσφαιρο. Η απόδοσή του θα πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας και την τεχνική ηγεσία, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα είνα αυτό που μετράει μπορούμε να πούμε "τέλος καλό, όλα καλά".

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι ακόμα, πέρα απ΄τη νίκη, από αυτόν τον αγώνα, είναι το ότι η ομάδα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να πετύχει την ανατροπή.

 

Η σύνθεση του ΑΟΝΦ Άτταλος : Παπαδόπουλος, Λεβέντης (37΄Χαλιλάι), Χρυσανθακόπουλος (72΄Δέκος), Γκιβίσης, Ροπόκης, Σταθόπουλος, Γαγάκας, Κουβέλης, Κιάρρι, Φέκας, Τζαμάνος (46΄Κομπορόζος)