ΓΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ 2-3

logoΣπουδαία νίκη του ΑΟΝΦ επί του πρωτοπόρου ΓΣ Καισαριανής στο εκτός έδρας παιχνίδι που έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου. Μιά νίκη που πέρα από τους τρεις βαθμούς, δίνει και ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια

του πρωταθλήματος καθώς σημειώθηκε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που μέχρι χθες ήταν αήττητη στην έδρα της.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στο ξεκίνημα του, με τους παίκτες  της Φιλαδέλφειας να προσπαθούν να συνηθίσουν το φυσικό χόρτο του αγωνιστικού χώρου, ενώ και οι γηπεδούχοι έπαιζαν σφιχτά ρίχνοντας το βάρος τους στη μεσαία γραμμή. Κάπως έτσι κυλούσε το παιχνίδι για να φτάσουμε στο 25', όπου ο Μουρτζούκος σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, συγκρούστηκε με δύο αντιπάλους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πλευρά και να μεταφερθεί, αρχικά με φορείο  εκτός αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, για να διαπιστωθεί ότι ''ευτυχώς'' δεν είχε κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά σε κάθε περίπτωση θα απέχει για ένα διάστημα από την αγωνιστική δράση.

Ο Άτταλος συνέχισε τον αγώνα με 10 παίκτες αφού (σύμφωνα με τον κανονισμό για τους μικρούς) δεν είχε δικαίωμα αλλαγής πριν την ανάπαυλα, και στο 34', ύστερα από έξοχη σέντρα του Χρυσανθακόπουλου από αριστερά, ο Καρβούνης με υποδειγματικό πλασέ από κοντινή απόσταση έκανε το 0-1.

Στην επανάληψη ο Συβρής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μουρτζούκου και η αριθμητική ισορροπία επανήλθε. Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα μας έχασε τη συγκέντρωση της στον αγώνα και βρέθηκε μέσα σ ένα πεντάλεπτο (από το 55' ώς το 60') να δέχεται δύο τέρματα και να είναι πίσω στο σκορ. Αρχικά στο 55' ο επιθετικός των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και του τερματοφύλακα και έκανε το 1-1. Στη φάση αυτή είναι εμφανές (φώτο) πως ο επιθετικός για να κερδίσει μέτρα κάνει φάουλ στον Ξύγκο. Στο 60' ο Λεβέντης ανέτρεψε επιθετικό στην περιοχή και με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτυ έγινε το 2-1.

gs aonf

Από κει και μετά η ομάδα του Γιάννη Βολιώτη, με ατέλειωτα ψυχικά απόθέματα και πάθος, έβαλε την μπάλα κάτω, έκλεισε τον ΓΣ στην περιοχή του και με δύο γκολ-ποιήματα γύρισε το ματς. Στο 72' ο Κουβέλης κέρδισε φάουλ στη γωνία της μεγάλης περιοχής και ο Συβρής που ανέλαβε την εκτέλεση με αριστουργηματικό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο 78', παίκτες και φίλαθλοι της Φιλαδέλφειας βρέθηκαν να πανηγυρίζουν, όταν ο Συβρής έστρωσε στον επερχόμενο Καρβούνη που με άπιαστο σουτ στην κίνηση τίναξε τα δίχτυα της Καισαριανής κάνοντας το 2-3.

Μέχρι τη λήξη το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά καθώς οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Άτταλο να χάνει δύο ακόμα ευκαιρίες με τους Φέκα και Καραγιάννη ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Σπουδαία, τόσο η νίκη που δείχνει τις δυνατότητες της ομάδας όσο και η αντίδραση όταν η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ και φυσικά, μαεστρική η καθοδήγηση του Γιάννη Βολιώτη που είχε ''διαβάσει'' τον αντίπαλο και δεν του επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι του. Στα μείον της ομάδας μας η στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης που μας στοίχισε δύο γκολ χωρίς να πιεστούμε από τον αντίπαλο.

Τέλος να σημειωθεί, ότι όλοι οι παίκτες αφιέρωσαν τη νίκη στον Γιώργο Μουρτζούκο, φωνάζοντας το όνομά του στη λήξη του αγώνα.

ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ: Παπαδόπουλος, Λεβέντης (65΄Καραγιάννης), Χρυσανθακόπουλος, Ξύγκος, Γκιβίσης, Παπανικολάου, Ράγιας, Καρβούνης, Φέκας (82' Μητρόπουλος), Μουρτζούκος (46' Συβρής), Κουβέλης