ΚΑΛΑΜΑΚΙ - ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ 1-1

 

Νίκησε το ποδόσφαιρο

 

logoΈνας εξαιρετικός αγώνας, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, έγινε το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο Καλαμακίου. Ένα πραγματικό ντέρμπι με ποιότητα, δύναμη, πάθος, ρυθμό και πολλές φάσεις. Το τελικό 1-1 είναι φτωχό για όσα είδαμε.

Αν μία ομάδα, πάντως, έπρεπε να κερδίσει το ντέρμπι, αυτή είναι ο Άτταλος, ο οποίος δημιούργησε τις περισσότερες, κυρίως στο δεύτερο μέρος, φάσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή του 80΄, όταν ο Κιάρρι έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σταθόπουλος, με νέα κεφαλιά, σημάδεψε κι αυτός το οριζόντιο δοκάρι.

Συγκρατημένα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άτταλος και έτσι αγωνίστηκε στο πρώτο 20λεπτο, αντίθετα με το Καλαμάκι (μια νεανική ομάδα με αδιάκοπο τρέξιμο και συνεχές πρέσινγκ) που μπήκε πιο φουριόζο και προσπαθούσε, κάτι άλλωστε που έκανε σε όλο το ματς, με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των επιθετικών του και να σπάσει την αμυντική γραμμή της ομάδας της Νέας φιλαδέλφειας. Η ομάδα μας όμως είχε σε εξαιρετική μέρα τον "έφηβο" Γρηγόρη Ροπόκη, ο οποίος καθοδηγούσε με μαεστρία την άμυνα και έτσι εξουδετερωνόταν ό,τι επικίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί.

Ταυτόχρονα, το κέντρο του Αττάλου προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να "χτυπήσει" την κατάλληλη στιγμή. Κάτι που έγινε στο 28΄, όταν ο Ράγιας πέρασε μια εξαιρετική πάσα στο Φέκα στην περιοχή του Καλαμακίου και αυτός, αποφεύγοντας έναν αντίπαλο, τρύπησε την άμυνα και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Άτταλος μπήκε πολύ καλά και δημιουργούσε προϋποθέσεις να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Το Καλαμάκι έδειχνε πιο ευάλωτο και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο τέρμα της ομάδας μας. Αντί αυτού, σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 57΄(επέλαση από δεξιά, σέντρα και κεφαλιά-γκολ 1-1), το Καλαμάκι πέτυχε να ισοφαρίσει και να δώσει στον αγώνα άλλη τροπή.

Από κει και πέρα το ματς άνοιξε και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Μέχρι τη λήξη η ομάδα μας, με πρωταγωνιστές τους Ράγια, Σταθόπουλο, Φέκα έφτασε περισσότερες φορές κοντά στο γκολ, χωρίς όμως να το πετύχει.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την αγωνιστική τους παρουσία. Και οι δύο έδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία.

Πάντως, και μετά από αυτό το "Χ", ο Άτταλος παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά, αφού και οι δύο διώκτες του (Πανιώνιος Καισαριανής, ΓΣ Αργυρούπολης) ηττήθηκαν.

Αξίζει να αναφέρουμε στα πολύ ευχάριστα γεγονότα, την πρώτη συμμετοχή στην αποστολή της ομάδας του Δήμου Σταμάτη μετά το σοβαρό τραυματισμό του το Μάρτιο και την επιστροφή του Δημήτρη Γαγάκα στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του την 1η αγωνιστική.

 

Η σύνθεση του ΑΟΝΦ Άτταλος : Παπαδόπουλος, Λεβέντης (60΄Κακούρος), Κιάρρι, Αγγελόπουλος (78΄Γαγάκας), Ροπόκης, Γκιβίσης, Ράγιας, Σταθόπουλος, Φέκας, Τζέλης (46΄Χρυσανθακόπουλος), Κουβέλης

You have no rights to post comments