Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ «ΑΤΤΑΛΟΣ»

logo

Η ιστορία του συλλόγου ξεκινά από δύο ομάδες φίλων και συμμαθητών από τη Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Απομάχων). Η μια ομάδα ονομαζόταν Αστέρας Αγ. Μαρίνας και η άλλη Δόξα Απομάχων.

Το 1968 ο Θεμ. Καλύβας προτείνει στους υπεύθυνους των δύο ομάδων να συγχωνευθούν σε μία και ο ίδιος εγγυότανε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Αθηνών. Πράγματι, αφού οι δύο ομάδες συμφώνησαν, η νέα ομάδα με την ονομασία «Αναγεννώμενος Πυρσός Νέας Φιλαδέλφειας» μπαίνει στο πρωτάθλημα Αθηνών, στην Γ΄ Κατηγορία.

Η πρώτη διοίκηση του συλλόγου είχε πρόεδρο τον ιδρυτή του Θεμ. Καλύβα, Γεν. Γραμματέα  τον  Κων. Τζίτζα, Γεν. Αρχηγό τον Εμμ. Ζουρμπάκη και προπονητή τον Παρασκευά Νομικό. Τα γραφεία τότε ήταν στο παλιό καφενείο της κ. Χρυσούλας Καλύβα (το σημερινό φούρνο του κ. Νικ. Σώκα).

Το  1974 τα γραφεία μεταφέρονται σε μια εργατική πολυκατοικία στην πλατεία επί των οδών Θεσσαλονίκης – Σουλίου & Πλουτάρχου στο  τέρμα Απομάχων.

Το  1975 – 76 με προπονητή τον Ξενοφώντα Μπουσού, ο Αναγεννώμενος Πυρσός ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β΄ Κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Το  1978  ο  σύλλογος μετονομάζεται από Αναγεννώμενος Πυρσός σε Αθλητικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας (Α.Ο.Ν.Φ.) και μεταφέρει τα γραφεία του στην οδό Λάμπρου  Πορφύρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην αρχή της περιόδου 1982 – 83 τα γραφεία μεταφέρονται επί της οδού Τρωάδος 2.
Την περίοδο 1995 – 96 με προπονητή τον Γιάννη Στουραΐτη η ομάδα κατορθώνει να καταλάβει μια εκ των προνομιούχων θέσεων της βαθμολογίας και για πρώτη φορά στην ιστορία της να ανέβει στην Α΄ Κατηγορία Αθηνών.

Το 2000 επί προεδρίας Παντελή Γρετζελιά ο σύλλογος μετονομάζεται σε Αθλητικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας «Άτταλος».

Τη χρονιά 2006 – 07 η διοίκηση του Άγγελου Κουβέλη μετά από μεγάλη προσπάθεια και στηριγμένη αποκλειστικά σχεδόν στις δικές της δυνάμεις κατορθώνει να διαμορφώσει το ξερό γήπεδο που προπονούνταν η ομάδα σε ένα σύγχρονο προπονητικό γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χλοοτάπητα και χώρο αποδυτηρίων.

Από τον Ιούνιο του 2010 που πρόεδρος αναλαμβάνει ο Σόλωνας Τζέλης, δίνεται μεγάλο βάρος στην οργάνωση και ανάπτυξη των υποδομών του συλλόγου. Στα χρόνια που ακολουθούν οι υποδομές εκτοξεύονται και το προπονητικό κέντρο του συλλόγου μεταμορφώνεται σε «κυψέλη» άθλησης παιδιών.

Το 2014 πρόεδρος αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας Γιάννης Ντικιάδης δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και προβολή του συλλόγου στην τοπική κοινωνία.

Από το καλοκαίρι του 2017 στην προεδρία βρίσκεται ο Γιάννης Τζέλης, στις υποδομές του συλλόγου ανήκουν πάνω από 200 παιδιά, τα οποία έχουν δημιουργήσει αξιόλογα τμήματα που δίνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον του. Η πρώτη ομάδα αγωνίζεται στη Α΄ Κατηγορία και έχει στελεχωθεί από πολλούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.