ΠΑΙΔΕΣ – Αγωνιστική επικαιρότητα 10-11 Δεκεμβρίου

ΠΑΙΔΕΣ – 9η Αγωνιστική ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΣΑ

ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ 0-2

 

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΑΓΚΩΝΕΙ!

 

Αυτό φώναζαν, από την προθέρμανση κιόλας, με την παρουσία τους στο γήπεδο του Γαλατσίου οι Παίδες του Αττάλου, και οι παίκτες της Κορωνίδας το κατάλαβαν πολύ καλά την Κυριακή 11/12 το απόγευμα, καθώς υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα στο Τουρνουά της ΕΠΣΑ και μάλιστα στην έδρα τους, με το καθαρό 0-2. Αυτό που είχαν δείξει ότι τους λείπει σε προηγούμενα ματς, η καλή αμυντική λειτουργία και η αυτοσυγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια, ήταν και η βάση της νίκης σήμερα. Σωστές τοποθετήσεις, μαρκαρίσματα παντού, πίεση με ρυθμό και αμυντικοί που δάγκωναν απέτρεπαν τον αντίπαλο από την είσοδο με αξιώσεις στα καρέ. Καλά κλεψίματα στο κέντρο και μπροστά, και η γνωστή καλή ανάπτυξη του Αττάλου ήταν τα υπόλοιπα, και το αποτέλεσμα ήταν θέμα χρόνου. Η Κορωνίδα, που είναι μια πολύ καλή, τεχνική και ώριμη ομάδα, δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο να φανεί ότι θα χάσει εύκολα, καθώς έδειχνε ότι μπορούσε να απειλήσει ανά πάσα στιγμή. Οι παίκτες του Αττάλου όμως, φανερά συγκεντρωμένοι και σε υπερένταση όταν αυξανόταν η πίεση, δεν είχαν στο πρόγραμμα να κάνουν άλλα δώρα για φέτος.

 

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με σουτ του Νικηταρά μέσα από την περιοχή, που πέρασε άουτ. Στο 5ο και στο 9ο λεπτό, η Κορωνίδα απάντησε με δυο σουτ έξω από την περιοχή, άουτ επίσης. Στο 13ο λεπτό, ο Νταλάκος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στο 15, πλασέ μέσα από την περιοχή για την Κορωνίδα, επίσης άουτ. Στο 17, σουτ του Νταλάκου μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε, ενώ στο 24 ο Νταβούλ πλάσαρε και πάλι αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 25, ο Νταβούλ έψαξε με ωραία σέντρα τον Απειρανθίτη στην περιοχή, αλλά ο αμυντικός της Κορωνίδας μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα αφήνοντας άγαλμα τον τερματοφύλακά του. 0-1 για τον Άτταλο, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος, καθώς το σουτ παίκτη της Κορωνίδας στο 26 μπλοκαρίστηκε από τον Ανδρεαδάκη. 5-4 οι τελικές στο ημίχρονο, και το ματς στην κόψη του ξυραφιού.

 

Στο δεύτερο μέρος, η Κορωνίδα μπήκε δυνατά με δυο σουτ έξω από την περιοχή που κατέληξαν άουτ στο 2ο και το 3ο λεπτό. Ο Άτταλος μπήκε αμέσως στο παιχνίδι και απάντησε με διπλή ευκαιρία, με δυο σουτ του Νταβούλ, που αποκρούστηκε και του Νταλάκου, που ήταν άστοχο, στο 6ο λεπτό. Στο 11 και στο 13 οι παίκτες της Κορωνίδας επιχείρησαν ακόμα δυο σουτ μέσα από την περιοχή, που μπλόκαρε όμως ο Ανδρεαδάκης. Στο 16 με εξαιρετική κούρσα ο Νταβούλ δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς την προβολή του έκοψε τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας της Κορωνίδας. Στο 22, νέο σουτ έξω από την περιοχή για την Κορωνίδα, πέρασε άουτ. Στο 25ο λεπτό, ο Νικηταράς βγήκε από αριστερά και φτάνοντας στο ύψος της μικρής περιοχής και ενώ όλοι περίμεναν γύρισμα στο πέναλτι, κρέμασε (με λίγη τύχη) τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 0-2, και τους παίκτες του Αττάλου ένα κουβάρι γύρω του. Το ματς έκλεισε με αυτό το σκορ (και τελικές 10-9 για τον Άτταλο), καθώς ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Νταλάκου στο 28 αποκρούστηκε με εξίσου θεαματικό τρόπο από τον τερματοφύλακα της Κορωνίδας.

 

Πολύ καλή εμφάνιση για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, αλλά κυρίως εμφάνιση σοβαρής ομάδας, που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, και το παίρνει και με πολύ δυνατούς αντιπάλους. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στην Κορωνίδα που αγωνίστηκε με πάθος και έβγαλε πολύ καλά στοιχεία στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι θεατές να απολαύσουν μία ώρα καλού ποδοσφαίρου σε ένα αμφίρροπο ματς.

 

Αγωνίστηκαν οι: Ανδρεαδάκης, Βασιλόγιαννης, Ιορδάνου (Β23 Λαιμός), Βαμβακίδης, Σύρμας, Ανδριόπουλος, Απειρανθίτης (Β21 Τερλιγκάκης), Κουγιουμιτζάκης, Νταλάκος, Νικηταράς και Νταβούλ (Β28 Νταβιτασβίλι), ενώ στην αποστολή ήταν και ο τερματοφύλακας Καλογερόπουλος, ο Πανούλης και ο Γκλιόγκος που δεν αγωνίστηκαν.

 

Πέντε νίκες, τρεις ήττες και μια ισοπαλία και γκολ 27-11 για τον Άτταλο στο τουρνουά της ΕΠΣΑ, που ολοκληρώθηκε αυτό το σαββατοκύριακο με τις καλύτερες εντυπώσεις για την ομάδα μας.

 

ΠΑΙΔΕΣ – 9η Αγωνιστική SOCCER LINK

ΑΟΝΦ ΑΤΤΑΛΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 2-3

 

Η μπάλα τιμωρεί. Οι Παίδες το απόγευμα του Σαββάτου, τυπικά γηπεδούχοι στο γήπεδο των Αγ. Αναργύρων, από το 2-1 που κέρδιζαν βρέθηκαν να χάνουν με 2-3. Σημείο καμπής ένα χαμένο πέναλτι που θα πήγαινε στο 3-1 το ματς, αλλά αντί γι' αυτό, η ομάδα μας ισοφαρίστηκε με πέναλτι και τελικά έχασε, δεχόμενη ένα ακόμα τέρμα.

 

Στο πρώτο μέρος ο Άτταλος μπήκε καλά στο γήπεδο, και αν και πιεζόταν έβγαζε καλές αντεπιθέσεις. Στο 9ο κιόλας λεπτό ο «Μπόμπιρας» (Νταβιτασβίλι) με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Η Ελπίδα απείλησε στο 4 με σουτ που πήγε άουτ, στο 11 και στο 19 με σουτ και με κοντινή κεφαλιά που μπλόκαρε ο Καλογερόπουλος, ενώ στο 20ο λεπτό με απευθείας κτύπημα φάουλ ισοφάρισε. Το πλασέ του Γκλιόγκου στο 21 πήγε άουτ, ενώ το πλασέ του Αραβανή στο 24 αποκρούστηκε.

 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με απευθείας φάουλ που πέρασε άουτ για την Ελπίδα, αλλά ήταν και πάλι η σειρά του «Μπόμπιρα» να μιλήσει. Με σουτ και πάλι μέσα από την περιοχή σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διπλασίασε τα τέρματα του Αττάλου, βάζοντας την ομάδα και πάλι μπροστά με 2-1. Στο 12 ο Μαυρονικόλας δεν κατάφερε με κοντινή κεφαλιά να σκοράρει, καθώς μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Ο Ανδρεαδάκης που αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Καλογερόπουλο, μπλόκαρε σε σουτ και τετ α τετ στο 18 και στο 20, κρατώντας το σκορ. Στο 22, με πέναλτι που κέρδισε ο Μαυρονικόλας, ο Γκλιόγκος είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα τιμώρησε τον Άτταλο, και με πέναλτι στο 26 η Ελπίδα ισοφάρισε. Ο Μαυρονικόλας και ο Γκλιόγκος στο 25 έκαναν από ένα σουτ που όμως και τα δυο πέρασαν άουτ. Στο 29, με ατομική προσπάθεια η Ελπίδα ισοφάρισε, στη μοναδική σχεδόν φορά που ο Άτταλος φάνηκε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του στην άμυνα.

 

Φανερά βελτιωμένοι οι Παίδες, κυρίως αμυντικά, σε σχέση με το προηγούμενο ματς στο SOCCER LINK, έχασαν το ματς στις λεπτομέρειες και από το νόμο του ποδοσφαίρου, άφησαν όμως πολύ καλές εντυπώσεις για ακόμη περισσότερη βελτίωση στο μέλλον.

 

Αγωνίστηκαν οι: Καλογερόπουλος (Ανδρεαδάκης στο Β), Καλλιώρας, Μουστάκας, Μπέριος Γαβαλάς, Πανούλης, Τερλιγκάκης, Νταβιτασβίλι, Μαυρονικόλας, Αραβανής και Γκλιόγκος.

 

Τρεις νίκες, τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία λοιπόν στο SOCCER LINK, και τα γκολ 20-20 μέχρι στιγμής για τον Άτταλο.

You have no rights to post comments